Marechaussee houdt man met vuurwapen aan bij voertuigcontrole na ongeval Melanchtonweg Rotterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op de Melanchtonweg Rotterdam. De man reed zonder rijbewijs, was onder invloed van verdovende middelen en droeg een vuurwapen bij zich.

Omstreeks 20:15 uur was op de Melanchtonweg een aanrijding waarbij een voertuig de plaats van het ongeval had verlaten (VPO). In de omgeving werd door de politie en de Koninklijke Marechaussee gezocht naar een voertuig wat bij het ongeval betrokken was.

Toen een voertuig werd gezien wat voldeed aan het signalement werd deze staande gehouden. De marechaussees controleerden samen met de politie het voertuig en de bestuurder. Al snel werd duidelijk dat de bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Tijdens de controle werd een sterke wietgeur waargenomen waardoor een drugstest bij de man werd afgenomen. Deze test was positief waardoor de man werd aangehouden.

Bij het fouilleren van de man werd tevens een geladen vuurwapen aangetroffen. Hierdoor is de man aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, rijden zonder geldig rijbewijs en verboden wapenbezit. 

Een berger is ter plaatse gekomen om zijn voertuig in opdracht van de Koninklijke Marechaussee in beslag te nemen. Het voertuig bleek niet betrokken bij het eerdere ongeval.

Nbgfc7.jpg

15d0HT.jpg

BsjBOB.jpg

KkO6Fe.jpg