Mannen met duizenden stuks vuurwerk aangehouden in Vlaardingen

Mannen met duizenden stuks vuurwerk aangehouden in Vlaardingen

Twee mannen van 26 en 27 jaar uit Schiedam en Vlaardingen zijn op 19 december aangehouden op verdenking van de handel in illegaal vuurwerk.

De Vlaardinger werd in een pand aan de Aletta Jacobskade in Vlaardingen aangehouden, waar ook ruim 800 Cobra´s en enkele duizenden nitraten werden gevonden. Dit illegale vuurwerk is in beslaggnomen en vernietigd. De Schiedammer werd in zijn woonplaats aangehouden. De identiteit van beide verdachten kwam naar voren, nadat de politie informatie over de mogelijke handel van de mannen had ontvangen. Het pand waar het vuurwerk lag opgeslagen, betreft een tussenwoning in een compacte woonwijk. Als het vuurwerk ontploft was, was de schade aanzienlijk en mogelijk letsel niet te overzien geweest.

Extra aandacht
De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Rondom de jaarwisseling zijn er acties gericht op het voorkomen van overlast door vuurwerk. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd, kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/. En er kan online gemeld worden via Internet via www.politie.nl. Vuurwerk afsteken mag overigens op 31 december tussen 18.00 - 02.00 uur. Op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html staat meer informatie en preventietips over vuurwerk