Man vermist (incl. update mrt 2008)

Man vermist (incl. update mrt 2008)

De politie is op zoek naar de 39-jarige Johannes (Hannes) van Schaften afkomstig uit Schiedam. Deze man is sinds maandag 26 november 2007 vermist. Hij is die dag voor het laatst gezien in de gemeente Delft, hier had hij aan het einde van de ochtend een zakelijk contact. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Op dat moment reed hij in een zwarte Volkswagen, type Caddy, voorzien van het kenteken 11-VFL-8 met verduisterde achterramen. Dit voertuig is tot op heden niet teruggevonden.
De heer Van Schaften is blank, heeft een normaal postuur, blauwe ogen en donkerblond krullend halflang haar. Hij heeft brandwonden op zijn rechterbeen en een litteken bij zijn linkeroog.
Op het moment van zijn verdwijning was hij gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek van het merk Nudi, een lilablauwe Hugo Boss trui met capuchon, een zwarte halflange stoffen jas en zwartlederen schoenen van het merk Robert Bottichelli.

De politie houdt er rekening mee dat de heer Van Schaften slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Heeft u informatie over de heer Van Schaften of zijn auto wilt u dan contact opnemen met politiekorps Rotterdam-Rijnmond afdeling opsporing van district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844. U kunt uw tip ook anoniem doorgeven via het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Vermiste man gevonden (update mrt 2008)

De vermiste Schiedammer Hannes van Schaften (39) blijkt te zijn vermoord. Zijn stoffelijk overschot werd gedumpt op een braakliggend terrein aan de Gilzerijenstraat ten zuiden van Rotterdam Airport. Het ontzielde lichaam werd begraven in het zand dat daar was opgespoten. Het werd dinsdag ontdekt tijdens graafwerkzaamheden.

Volgens getuigen moet het stoffelijk overschot enkele maanden verborgen hebben gelegen onder de laag opgespoten zand. ,,Het gebied wordt ontwikkeld tot industrieterrein,’’ legt een garagehouder op het nabij gelegen Hoog Zestienhoven uit. ,,Een paar maanden geleden bleek in het weekeinde een shovel te zijn verplaatst. Aanvankelijk werd aan het werk van spelende kinderen gedacht. Achteraf blijkt dat die shovel is gebruikt om een gat te graven, het lichaam te dumpen en de boel weer dicht te gooien.’’

Een familielid van de omgebrachte Schiedammer wil wel reageren, maar dan alleen anoniem. ,,Je weet nooit wat voor lui hier achter zitten,’’ legt hij uit. Dat voor het gebied achter Rotterdam Airport is gekozen, duidt volgens de man op goed voorbereid werk. ,,Ze wisten wat ze deden, want zonder auto kun je niet bij de plek komen waar Hannes is gevonden. Waarschijnlijk is er op gerekend dat er een laag gravel en vervolgens een asfaltweg overheen zou komen en Hannes voor altijd verdwenen zou zijn.’’ Van Schaften, verkoper in de ambulante handel, werd sinds 29 november vorig jaar vermist nadat hij een zakelijke afspraak had in Delft. Enkele maanden later werd de bestelwagen waarin hij reed, aangetroffen op een parkeerplaats bij een flat in Ommoord. Het voertuig is onderzocht op sporen.

De familie van het slachtoffer weet nog niet hoe hij is omgebracht. De politie geeft in het belang van het onderzoek weinig informatie.