Man vermist in de Oude Maas

Man vermist in de Oude Maas

Ongeveer 80 hulpverleners hebben een zoektocht ingesteld naar een vermiste man. Een 63-jarige man uit Rotterdam meerde maandagmiddag aan langs het Spui in Oud-Beijerland. Hij was daar met een vriendin. Plotseling zag de man rond 16.00 uur dat zijn speedboot afdreef van de kant. Hij sprong het water in en zwom achter zijn bootje aan.

Vanaf dat moment is de 63-jarige man zoek. Zijn vriendin waarschuwde hulp bij een restaurant. Direct startte er een grote zoektocht. In eerste instantie zocht een politiehelikopter het water af maar zonder resultaat. Er kwamen drie duikteams van de brandweer Rotterdam-Rijnmond ter assistentie van Zuid Holland-Zuid. Ook kwamen er diverse boten van de KNRM waar tegenwoordig ook de Reddingsbrigade onder valt. Verder kwamen er twee politieschepen van de Zeehavenpolitie en het KLPD. Helaas leverden de duikacties en het zoeken langs de oevers niets op.

Tot ongeveer 21.00 uur werd er vanaf de politieboten gedregd maar ook zonder succes. De zoekactie gaat dinsdagmorgen verder. Er komen dan politiemensen van het KLPD assisteren met speciale sonarapparatuur. Er is vanmiddag wel iets gezien via de sonar van een politieboot, niet ver van de plek waar de man onder water verdween. Maar door de sterke stroming wordt er gewacht tot het einde van de middag. Deze was tevergeefs. De zoekactie gaat nu verder op andere plaatsen. De hulpdiensten krijgen hulp van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen uit Urk. Deze stichting zet daarbij een aantal geavanceerde dreg-apparaten in.