Man uit Spijkenisse aangehouden voor autoinbraak in Hellevoetsluis

Man uit Spijkenisse aangehouden voor autoinbraak in Hellevoetsluis

Agenten hielden in de nacht van donderdag op vrijdag een 32-jarige man aan voor een auto-inbraak in de Clausstraat. Hij had een tas bij zich met daarin verschillende gestolen spullen.

Een getuige zag de man inbreken in een auto in de Clausstraat en belde de politie. Dankzij het signalement konden de agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. De 32-jarige verdachte uit Spijkenisse had een tas bij zich met verschillende gestolen spullen. De politie onderzoekt waar deze spullen vandaan komen en of de verdachte in verband kan worden gebracht met andere auto-inbraken in Hellevoetsluis.

Doe aangifte
Doe altijd aangifte als er is ingebroken in uw auto. Met uw aangifte maakt u de inbraak bekend bij de politie, zodat zij bijvoorbeeld de surveillances aan kan passen. Elke auto-inbraak met opsporingsindicaties neemt de politie in onderzoek. Bijvoorbeeld bij bloeddruppels of vingerafdrukken die de dader achterliet op het ingetikte ruitje, of een handschoen of gereedschap dat de dader tijdens de inbraak verloor. Soms zijn de sporen nauwelijks met het oog waarneembaar. Als u aangifte doet, bekijkt de politie de situatie en voert zij eventueel sporenonderzoek uit.

Tips om een auto-inbraak voorkomen
U kunt het inbrekers eenvoudig lastig maken. Hoe? Door de gelegenheid weg te nemen. Laat geen losse waardevolle goederen achter in uw auto. Zorg dat niets wijst op waardevolle spullen, zoals de houder van uw navigatiesysteem of de afdruk die de zuignap achterlaat op de voorruit.

Enkele tips:
- Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto.  
- Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit. 
- Berg niets op onder uw stoel

Hebt u ingebouwde apparatuur in uw auto?
- Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem  
- Een startonderbreker maakt het snel wegnemen van uw auto onmogelijk 
- Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht op een goed