Man rijdt in op politieagente Witte de Withstraat

Man rijdt in op politieagente Witte de Withstraat

Tijdens zijn vlucht voor een alcoholcontrole is donderdagmorgen een dronken automobilist op de Witte de Withstraat in Rotterdam ingereden op een politieagente. De agente kon nog net wegspringen en bleef ongedeerd. Haar fiets raakte daarbij beschadigd. 

De bestuurder en zijn 19-jarige Rotterdamse bijrijder zijn na een achtervolging aangehouden. De bestuurder wordt poging doodslag ten laste gelegd. De automobilist, een 30-jarige man uit Heerhugowaard, negeerde om 07:20 uur een stopteken van een agent en ging er met hoge snelheid vandoor. Een andere agent kon de op haar inrijdende auto nog maar net ontwijken door opzij te springen. 

Over het trottoir werd de vluchtpoging voortgezet waarbij een geparkeerde scooter werd geramd. De bestuurder en zijn bijrijder sprongen uit de auto en probeerden te voet te ontkomen. Dat lukte niet, zij zijn door achtervolgende agenten in de omgeving van de Coolhaven opgepakt. De van poging doodslag verdachte bestuurder bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.