Man overboord; familie urenlang in spanning

Man overboord; familie urenlang in spanning

Een 41 jarige man uit Schiedam heeft vele mensen urenlang in spanning weten te laten zitten nadat hij overboord was gevallen van een partyschip. Het schip voer over rivier De Noord ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht toen het sein ‘man overboord’ werd gegeven.

Een aantal feestvierders hadden gezien dat er een persoon overboord viel. Er werd nog geprobeerd om de man te redden door middel van een reddingsboei, echter dit mocht niet baten. De drenkeling kwam nog een keer boven en werd daarna niet meer gezien. De boot legde direct aan bij een werf en er werd een grote zoekactie opgezet door de brandweer, politie en reddingsbrigade. Doordat er net een tijwisseling was stonden er vreemde stromingen, en het slachtoffer kon dus overal in het water liggen. Enkele boten en 3 duikteams van de brandweer werden gebruikt om zoekslagen te maken. Na 2 uur zoeken werd de hoop op overleven steeds minder, aangezien de watertemperatuur dusdanig laag is dat je er uiterlijk een half uur in kunt overleven. De feeststemming op de boot, waar een bruiloftsfeest aan de gang was, was ook gedaald tot onder het vriespunt.

Tegen 02.45 uur werd de man gevonden. Echter niet in het water, maar liftend langs de Nijverheidsweg. Dit was ongeveer het laatste scenario waar iemand ook maar 1 seconde aan durfde te denken, omdat bijna alle hoop op overleven was opgegeven. De man is direct gecontroleerd door ambulancemedewerkers. Hij had een hoofdwond door een eerdere val op het schip. Onbekend is wat er precies gebeurd is tussen het moment van vermissing en het moment van terugvinden, maar het moge een wonder heten dat de man de oever heeft weten te bereiken. De man is ingesloten voor verhoor op een politiebureau.