Man op straat doodgeschoten Merwedestraat Dordrecht (video)

Man op straat doodgeschoten Merwedestraat Dordrecht (video)

Aan de Merwedestraat in Dordrecht heeft donderdagmiddag 5 mei een schietpartij plaats gevonden, hierbij is een 38 jarige man uit Dordrecht om het leven gekomen.

Rond 16:15 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er iemand was neergeschoten aan de Merwedestraat. Direct zijn veel hulpverleners ter plaatse gestuurd, waaronder een traumahelicopter. De hulpverleners hebben nog een poging gedaan om het slachtoffer te reanimeren, maar dit mog niet meer baten.

Volgens de politie zijn diverse daders met een auto gevlucht. Op basis van het kenteken zijn later op de middag 3 verdachten aangehouden in Breda.

Nog meer aanhoudingen
Later op de avond kon de politie nog zeven verdachten aan houden. Vier in een woning in Raamsdonkveer, twee in een auto die bij deze woning voor de deur stond. De laatste verdachte voelde schijnbaar de hete adem van de politie in zijn nek en meldde zichzelf daarna op het politiebureau in Breda.

Update (6 mei 2015 12:00 uur)
Het gaat om drie vrouwen (49, 25 en 17 jaar) en drie mannen (30, 28 en 54) uit Raamsdonksveer, en vier mannen (30, 27, 23 en 17 jaar) uit Breda. Allen zijn overgebracht naar Rotterdam. Het onderzoek zet zich voort.