Man met schotwond in taxi

Man met schotwond in taxi

De politie onderzoekt de toedracht van een schietincident bij een taxi. Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur zag de politie een taxi met hoge snelheid rijden. De taxi veroorzaakte op de Lage Erfbrug bijna een aanrijding. De politie hield het voertuig op de Zimmermanweg staande.

De taxi bleek op weg naar een ziekenhuis, omdat in de auto een gewonde man aanwezig was. Hierop is de gewonde man alsnog met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is behandeld aan zijn verwonding. De 33-jarige Rotterdamse taxichauffeur verklaarde dat hij en een bekende van hem in de taxi zaten, die stond aan de Wijdesteeg. Op dat moment liepen drie negroïde mannen langs de auto.

Er ontstond een vechtpartij, waarbij ook de andere persoon uit de auto betrokken raakte. Hij werd neergeschoten. Hierop zijn de drie personen weer verdwenen. Onduidelijk is of de verdachten geld hebben meegenomen. De politie is direct een onderzoek in de omgeving gestart en is begonnen met buurtonderzoek, ondermeer in een nabijgelegen café. Ook de taxi is in beslag genomen.

De 36-jarige gewonde man uit Rotterdam is aanspreekbaar en wordt verpleegd in een ziekenhuis. De team van rechercheurs onderzoekt de toedracht.