Man komt om het leven bij schietpartij Johannes van Bijnenstraat Vlaardingen (video)

Bij een schietpartij op de Johannes van Bijnenstraat in Vlaardingen is een man om het leven gekomen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en hebben samen met omstanders het slachtoffer nog gereanimeerd. Hun inzet mocht helaas niet baten.

Meerdere ambulances, politie en de traumahelikopter uit Amsterdam kwamen ter plaatse nadat rond 17:45 uur melding werd gemaakt van een schietpartij. Ook een politiehelikopter kwam ter plaatse en heeft boven het gebied gecirkeld. Direct na de schietpartij is een onderzoek gestart. Daarvoor is onder andere de forensische opsporing ter plaatse gevraagd.

Veel mensen waren getuigen van het incident waardoor de politie al snel een signalement van een verdachte had. Hierbij heeft de politie op de galerij van de flat direct naast het incident een 17-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Op internet circuleren inmiddels videobeelden van een bewakingscamera in de straat waarop te zien is hoe het schietincident heeft plaats gevonden.

Het plaats delict is inmiddels ruim afgezet met behulp van zwarte schermen. De forensische opsporing is komende uren bezig met het onderzoek.

Rotterdam wordt in 2023 geteisterd door aanslagen met onder andere explosieven. Bekijk hier ons overzicht.

h68Dq1.jpg

GauI9u.jpg

fgl1QZ.jpg

G258Lm.jpg

uAbgy5.jpg

2HyOns.jpg