Man gestoken in telecomwinkel

Man gestoken in telecomwinkel

Een 22-jarige Rotterdammer is donderdagavond aangehouden als verdachte van een steekpartij. Even na 19.00 uur werd na een overvalalarm een onderzoek ingesteld in een telecomwinkel aan de Schiedamseweg. Hier troffen de politieagenten een 20-jarige Rotterdammer aan die kort daarvoor op de Grote Visserijstraat was gestoken.

De man was vervolgens de winkel ingevlucht omdat hij werd achtervolgd door de verdachte. In de winkel werd gebruik gemaakt van de overvalknop om de politie te waarschuwen. Het slachtoffer kon ter plaatse door personeel van de ambulancedienst worden verzorgd waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Een vriend van het slachtoffer, een 18-jarige stadsgenoot, was door de verdachte, die samen met twee andere mannen was, diverse keren op zijn hoofd geslagen met vermoedelijk een vuurwapen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC.

Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachte en zijn auto, werden de politieagenten in de regio gealarmeerd. De auto met daarin de verdachte werd op de Boerhavelaan in Schiedam tot stoppen gedwongen waarna de man met behulp van een BTGV(BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) werd aangehouden. Hij is ingesloten. De getuigen van het incident is slachtofferhulp aangeboden.

De recherche van district Rotterdam-West zet het onderzoek voort naar de overige twee verdachten. De aanleiding van deze steekpartij is vermoedelijk gerelateerd aan onenigheid over verdovende middelen.