Man gepakt voor stelen grafbeeldjes

Man gepakt voor stelen grafbeeldjes

Mede dankzij de oplettendheid van de leiding van een metaalrecyclingbedrijf, kunnen de gestolen bronzen eenden teruggeplaatst worden op een graf in Gouda en heeft de politie een verdachte voor heling aan kunnen houden. Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bood in augustus twee bronzen eenden en een bronzen duif te koop aan bij een Rotterdams bedrijf dat handelt in oud ijzer. 

Een medewerker kocht de beelden. Toen de bedrijfsleiding dat ter ore kwam, waarschuwde deze direct de politie. Een agent nam de beelden mee en ontdekte na onderzoek (er was aangifte van gedaan) dat ze waren gestolen vanaf een graf in Gouda. Een paar dagen later kwam de verkoper weer bij het bedrijf binnen, nu om twee bronzen potten te verhandelen. Een medewerker hield de man aan de praat, terwijl collega’s de politie belden. De man werd aangehouden voor heling. 

De nabestaanden uit Gouda zijn er inmiddels van op de hoogte dat de eenden zijn teruggevonden. De politie zoekt ook uit waar de bronzen duif en potten thuishoren.