Man die inreed op agenten blijft langer vastzitten

Man die inreed op agenten blijft langer vastzitten

De 21-jarige Hagenaar die vorige week in Rotterdam inreed op agenten is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De man reed in een gestolen auto en het kenteken werd vorige week maandagochtend via ANPR op een afrit van de Van Brienenoordbrug herkend. Even verderop, in de buurt van de Laan op Zuid, kreeg de man een stopteken van een verkeersagent. De man zou daarop op die agent zijn ingereden, waarna hij er over de Laan op Zuid vandoor ging. 

Achtervolgd door agenten van de verkeerspolitie en met snelheden die in de buurt van de 100 km per uur kwamen trachtte de man te ontkomen, onder andere via het fietspad en rode verkeerslichten negerend. Daarbij werden meerdere keren mensen in gevaar gebracht. Onder andere een motoragent werd hierbij bijna geraakt.Ter hoogte van de Stieltjesstraat reed de man zich klem. Hij probeerde toch te ontkomen en daarop schoot een agent in een poging hem te laten stoppen, aan te houden, en te voorkomen dat er slachtoffers zouden vallen door het rijgedrag van de man. 

De man wist alsnog te ontkomen maar reed zich vervolgens op de Erasmusbrug bij het Wilhelminaplein vast. Hier werd de man alsnog aangehouden. De man werd vorige week donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze week buigt de raadkamer van de rechtbank zich over verlenging van het voorarrest. De man wordt verdacht van poging doodslag.