Man aangehouden voor verkrachtingen ; Getuigen gezocht

Man aangehouden voor verkrachtingen ; Getuigen gezocht

De politie van district West is op zoek naar mensen die over informatie beschikken, dan wel die slachtoffer zijn geworden van een verkrachting, maar dat nog niet hebben gemeld. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek naar een 29-jarige Rotterdammer. De man werd op 18 juli aangehouden op verdenking van verkrachting en zit inmiddels in bewaring.

De wijze waarop de verdachte zijn slachtoffers overmeesterde was steeds hetzelfde 's avonds of 's nachts sprak hij een vrouw aan, die alleen op straat liep. Vervolgens probeerde hij haar vertrouwen te winnen, door bijvoorbeeld te vragen wat zij op dat late tijdstip alleen op straat deed. Daarna bood hij aan om een stukje met haar mee te lopen en sloeg hij toe.

Er zijn nu bij de politie meerdere aangiften gedaan van verkrachtingen gepleegd tussen mei en juli 2008 in de wijken het Nieuwe en Oude Westen. De politie sluit niet uit dat de man ook op andere plaatsen in Rotterdam heeft toegeslagen.

Mensen die mogelijk over informatie beschikken over de misdrijven, of wellicht zelf slachtoffer zijn geworden maar dit nog niet hebben gemeld, worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900- 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.