Man aangehouden na inrijden en beroven van vrouwen in Zwijndrecht

Man aangehouden na inrijden en beroven van vrouwen in Zwijndrecht

De politie heeft een 32-jarige man aangehouden die geprobeerd heeft op twee vrouwen in te rijden en hun daarna te beroven. Toen de man werd opgemerkt en de politie een achtervolging inzette vloog de man met zijn auto ook nog uit de bocht. En bleek ook nog eens de auto gestolen te zijn. De man had wat uit te leggen aan de politie. De twee vrouwen raakte licht gewond.

Willem van Oranjelaan
De man reed zondagavond rond half twaalf in op een 35-jarige vrouw uit Zwijndrecht die met haar fiets stil stond langs de kant van de weg op de Willem van Oranjelaan. Zij werd ineens aangereden door een auto. De fiets van de vrouw kwam hierbij onder de auto terecht. Zij raakte licht gewond. Hierna werd de vrouw bedreigd door de bestuurder van de auto beroofd van haar tas. De vrouw rende weg, waarna de man achter haar aanreed. De man raakte haar nog een keer met de auto. De vrouw wist hierna aan te bellen bij een woning in de omgeving. De man ging er toen vandoor.

Karel Doormanlaan
Nog geen kwartier later wilde er op de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht een 67-jarige vrouw uit Zwijndrecht met haar hondje oversteken. De man reed met zijn auto achteruit en reed daarna op haar af. De vrouw kon de auto niet meer ontwijken en belandde op de motorkap van de auto en kwam hierna op straat terecht. Ook de 67-jarige vrouw raakte licht gewond. Zij had een aantal schaafwonden en hoefde uiteindelijk niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Achtervolging
Agenten zagen de 32-jarge man rijden op de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Bij het zien van de politie ging de verdachte er direct vandoor. Op de Laan van Nederhoven vloog de man met zijn auto uit de bocht en kwam direct in de bosschages terecht. De man kon direct worden aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat de auto eerder die dag was gestolen in Zwijndrecht. Nabij de Surinamestraat in Zwijndrecht heeft de wegpiraat vermoedelijk nog een lantaarnpaal uit de grond gereden. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit niet uit dat de 32-jarige man nog meer strafbare feiten op zijn kerfstok heeft staan.