Man aangehouden met vuurwapen op Meent

Man aangehouden met vuurwapen op Meent

De politie hield tijdens een preventieve controle op de Meent in Rotterdam zaterdagochtend rond 04:00 uur een 32-jarige man uit Rotterdam aan omdat hij een vuurwapen bij zich droeg. De fouilleeractie vond plaats vanwege onrust bij een nabijgelegen uitgaansgelegenheid aan het Grote Kerkplein. 

De 32-jarige verdachte werd even daarvoor deze uitgaansgelegenheid uitgezet vanwege onenigheid. Vanwege de onrust die bij de discotheek was ontstaan moest de politie optreden. Bezoekers werden verzocht de discotheek en de directe omgeving te verlaten en werden daarbij gecontroleerd. Hierbij werden geen wapens aangetroffen. Wel was de sfeer grimmig. Een 20-jarige man, en vrouw, beiden uit Rotterdam, werden aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en het niet voldoen aan een vordering. 

Bij het ‘schoonvegen’ van het Grote Kerkplein werden een politiehond en politiepaarden ingezet. Bij de actie raakte een van de paarden lichtgewond toen een man in een auto probeerde in te rijden op politieagenten. Een politiepaard werd hierbij geraakt. De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Rotterdam, werd aangehouden.