Man aangehouden in onderzoek dodelijk schietpartij Zevenkampsering Rotterdam

Man aangehouden in onderzoek dodelijk schietpartij Zevenkampsering Rotterdam

In het onderzoek naar een dodelijk schietincident dat in oktober in Rotterdam plaatsvond, is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident dat op 7 oktober in een portiek van een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam plaatsvond. Daarbij kwam de 54-jarige Zoran Medak om het leven. De verdachte is woensdag 2 december aangehouden in Rotterdam.

De identiteit van de aangehouden verdachte kwam naar voren na wekenlang onderzoek door een 20 mensen tellend rechercheteam. Op diverse locaties in Rotterdam zijn op 2 december doorzoekingen gedaan en zijn goederen in beslaggenomen. Het onderzoek naar de andere twee verdachten wordt voortgezet.

Opsporing Verzocht
Op 1 december besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek. De uitzending leverde tien tips op die op bruikbaarheid worden onderzocht.

Het rechercheteam heeft besloten ondanks de ontwikkelingen in het onderzoek de hulp van het publiek in te blijven roepen. De politie wil met name twee mensen die mogelijk getuigen zijn spreken. Het gaat om een donkere vrouw met rastaharen of vlechten die enkele minuten na het schietincident op de Zevenkampse Ring in de directe omgeving van de betreffende woning is gezien. De tweede persoon die mogelijk iets gezien heeft, werd kort na het incident op de Zevenkampse Ring, enkele tientallen meters van de woning waar het schietincident gebeurde, in een rode gezinsauto gezien. De bestuurder van deze rode auto werd korte tijd door een andere auto geblokkeerd en hij moest dus even wachten, voordat hij zelf kon wegrijden.

Bel de politie
Deze potentiële getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar TGO ‘Zeven’ van de politie in Rotterdam. Andere getuigen blijven vanzelfsprekend ook welkom. Zijn kunnen hetzelfde telefoonnummer bellen of anoniem naar 0800-7000