'Magirus Multistar' op proef in Dordrecht

'Magirus Multistar' op proef in Dordrecht

Sinds begin deze week oefent de brandweer van Dordrecht met een uniek voertuig. Het is een zogenaamde "combiwagen". Dit betekend dat dit voertuig een hoogwerker en tegelijk een tankautospuit is, een ware primeur in Nederland. 

Volgens Anton Slofstra, commandant van de brandweer Dordrecht is dit een uniek voertuig. De Iveco is nu uitgerust met Duitse tekst en striping, en is hagelnieuw uit de fabriek van Magirus in Ulm. In Europa zijn er een tiental van dit soort voertuigen. Omdat dit een voertuig is dat twee wagens in één heeft is het kostenbesparend volgens Slofstra. En maakt dit voertuig zeer innovatief.

Het is de bedoeling als deze proef slaagt dat er een combivoertuig wordt aangeschaft, en dat deze dienst gaat doen in de komende tweede kazerne op het Leerpark. De mensen die er nu al mee hebben geoefend zijn lovend over de "cobiwagen". De kosten van de 18-tonner bedragen zo'n 600 á 700.000 euro. Een bedrag dat zich in twee jaar laat terugverdienen, aangezien er minder personeel inzetbaar is met één voertuig.