Maatregelen in centrum Rotterdam vanwege mogelijk kampioenschap Feyenoord

Maatregelen in centrum Rotterdam vanwege mogelijk kampioenschap Feyenoord

Komend weekeinde zal het anders zijn dan een normal genomen weekend in het centrum van de Maasstad. Alles draait om het mogelijk kampioenschap van Feyenoord komende zondag. Winkelend publiek zal geen toegang hebben tot de Markthal. Deze blijft zondag gesloten. Concertgebouw De Doelen heeft alle voorstellingen verplaatst.

Doorlaat scheepvaart

Er wordt flinke drukte verwacht in de stad. Advies is om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, zowel over land als water. Voor de bruggen in de stad geldt een beperking met openen. Tussen 16:15 en 18:45 uur gaan de volgende bruggen niet open voor de scheepvaart: Van Brienenoordbrug, Erasmusbrug, Nieuwe Leuvebrug, Koninginnebrug en de Boerengatbrug.

Alcohol en drugs verboden

Eerder was al bekend gemaakt dat er een alcoholverbod geldt buiten de evenemententerreinen. 'Mede door alcohol in combinatie met drugs liep het vorige week uit de hand met supporters', volgens Aboutaleb.

Kampioenschap?

Mocht Feyenoord erin slagen kampioen te worden komende zondag, blijven de bruggen ook maandag tussen 10:15 en 14:15 uur gesloten voor het scheepvaartverkeer.

Geen fiets mee in het OV

De fiets mag zondag niet mee in het openbaar vervoer genomen worden. In geval van een kampioenschap zal dat maandag ook het geval zijn rond de tijd van de huldiging.