Maaslandse jeugdbrandweer eerste

Maaslandse jeugdbrandweer eerste

De Jeugdbrandweer van Maasland behaalde afgelopen weerkend de eerste plaats tijdens de onderlinge wedstrijden in Bergschenhoek. De jeugd was er zeer op gebrand om nu toch eens een eerste plaats te halen, na de vorige keer in Monster als tweede te eindige, zijn ze er toch in geslaagd na zeer fanatiek te oefenen de eerste plaats te behalen.

De onderlinge jeugdbrandweer wedstrijden worden 2x per jaar gehouden, samen met de korpsen van Monster, Vlaardingen, Pynacker-Nootdorp, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Onderleiding van de instructeurs Aad, Wilfried, Carsten, Tom en Arnold zijn ze klaar gestoomd voor de wedstrijd. De ploeg bestond uit Bevelvoerder Roy van Beest, nr. 1 Laura van der Hout, nr. 2 Kelly van der Meer, nr. 3 Roel van Buuren, nr. 4 Sander Molendijk pompbediener Serena Mos en reserve Arthur de Niet. Deze keer werden ze met een ongeval met twee lopende slachtoffers en een kleine brand geconfronteerd. Deze werd op een zeer deskundige wijze behandeld, eerst de slachtoffers veilig stellen en laten behandelen door de ambulanciers en een straal ingezet tegen uitbreiding van de kleine brand. Nadat de beide slachtoffers veilig waren, zijn ze direct de brand gaan blussen, door een tweede straal in te zetten en de doorslag te blussen. Alles werd in een rustig en toch snel tempo afgehandeld. Zelfs de jury was onder de indruk van de prestatie van de ploeg. Nadat alle ploegen gespeeld hadden was de uitslag daar en na vele jaren van oefenen en oefenen was er dan de eerste plaats, een mooie beloning . Zo zie je maar oefening baart kunst en de instructeurs hebben wel eer van hun werk.

De jeugdbrandweer Maasland draait momenteel op volle toeren, er is op dit moment weer een groep van een 12 tal leden die zeer enthousiast en leergierig zijn. Mocht u de jeugd van dicht bij willen zien volgend jaar medio Maart worden de onderlinge wedstrijden hier in Maasland gehouden, daar hoort u ter zijner tijd meer over. De komende tijd zal de jeugd genieten van hun overwinning en zich voorbereiden op de volgende wedstrijd, in maart 2008.

Met dank aan brandweer Bergschenhoek voor de prima organisatie van deze dag. Ook de sponsor van de Maaslandse ploeg bedankt, Pronk Isolatie b.v. Maassluis, voor de nieuwe outfit.

Roy, Kelly Laura, Roel Sander, Serena en Arthur gefeliciteerd met jullie overwinning Aad, Wilfried en de rest van het Korps.

Website Jeugdbrandweer Maasland: www.jeugdbrandweermaasland.nl