Luxueus cruiseschip Scenic Eclipse bij Cruise Terminal Rotterdam

Luxueus cruiseschip Scenic Eclipse bij Cruise Terminal Rotterdam

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat Rotterdam sinds donderdag een nieuwe maritieme gast heeft verwelkomt in de haven. Het betreft het gloednieuwe cruiseschip Scenic Eclipse wat zich in Rotterdam voorbereid op haar maiden trip die start in Reykjavik. Het schip kwam een dag vroeger aan in de Maasstad dan verwacht.

De aanmeerplek bij de Cruise Terminal was nog in gebruik door cruiseschip Aida Perla. Toen deze vrijdag vertrok zette de Scenic Eclipse, welke tijdelijk aan de kade lag in de Waalhaven, koers naar de Holland Amerikakade. 

Vertrek uit Rotterdam

Zaterdagavond zet het cruiseschip koers naar Reykjavik alwaar haar eerste maiden trip zal starten. De bestemming zal Noord-Amerika zijn waar het schip 12 dagen luxe en weelde kan aanbieden aan haar passagiers. Aan boord zijn twee helikopters en een onderzeeër waarin zeven personen kunnen plaatsnemen. 

Luxe en weelde aan boord

Verder is het 6-sterren yacht voorzien van alle luxe waarin de 228 passagiers kunnen vertoeven. Dat het een hoog prijskaartje heeft is vanzelfsprekend, zeker omdat de crewleden aan boord net zoveel is als het aantal passagiers. Er zijn 114 suites aan boord te vinden die van alle luxe zijn voorzien. Sauna, theater, fitnesscentra, restaurants, kortom teveel om zo even op te sommen, u treft het aan boord van de Scenic Eclipse.

Veel animo

Zaterdagochtend was het al goed druk met toeristen die een foto en filmpje maakten van het cruiseschip. De rondvaartschepen van onder andere Spido en andere belangstellenden op het water konden het schip van dichterbij aanschouwen.