Zomerstorm Francis zorgt voor schade in de regio

Zomerstorm Francis raast over Nederland. Dinsdagavond, 25 augustus, nam de wind al flink toe. Aan zee verwachtte men stormachtig weer en zware windstoten tot 100 kilometer per uur. 

In de nacht van dinsdag op woensdag nam de wind verder toe en gaat het enige tijd stormen uit westelijk tot zuidwestelijke richting. Verder landinwaarts verwacht men windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Het KNMI gaf dinsdag code geel af voor de kust gebieden. Code geel is van kracht tussen dinsdagavond 22:00 tot woensdag 16:00.

Woensdagmiddag zal de wind gaan afnemen.

In dit artikel zullen wij u proberen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het weer en de eventuele schade hier van. Ook zijn wij actief op onze social media kanalen zoals twitter en facebook. 

Heeft u een tip voor ons?

MTVtiplijndonker

 

De brandweer is sinds gisteravond 19:00 uur meer dan 50 keer opgeroepen voor diverse meldingen van stormschade in de regio. De Fast Ferry is door de RET uit de vaart genomen. In de haven hebben diverse containerterminals de werkzaamheden gestaakt. De meest noemenswaardige incidenten zetten wij voor u op een rij in deze liveblog.

 

12:00 uur 

Hoewel de grootste piek is geweest zullen we in de regio de rest van de dag nog last hebben van flinke windstoten: met regelmaat rukt de brandweer nog uit voor kleine meldingen van stormschades.

Dotterlei Capelle a/d IJssel

De brandweer heeft vanmiddag de gevelplaten van een flat aan de Dotterlei gecontroleerd nadat een gevelplaat naar beneden waaide, onderzoek wees uit dat meerdere platen los hingen: een aannemer is in kennis gesteld om de platen vast te zetten.

Kbusa7.jpeg

Brielselaan Rotterdam

Op de Brielselaan in Rotterdam liet bij metrostation Maashaven een betonnen plaat los. De brandweer heeft de plaat weer vast gezet.

5kRJHw.JPG

Favrestraat Rotterdam

In de Favrestraat ging eveneens een boom omver als gevolg van storm Francis, deze kwam terecht op meerdere geparkeerde auto's.

Lees het item HIER 

VtrjwR

Sportsingel Rotterdam

Op de Sportsingel in Rotterdam waaide vannacht een grote boom om, deze kwam terecht op een geparkeerde auto en raakte total-loss.

                                                                                                          Lees het item HIER.

ixUsyO