TERUGBLIK | Feyenoord landskampioen 2023

Om 16:45 uur zondagmiddag is de aftrap van de voetbalwedstrijd Feyenoord - Go Ahead Eagles in De Kuip. Bij winst mag Feyenoord zich voor het eerst in zes jaar weer landskampioen van Nederland noemen. MediaTV doet verslag vanaf verschillende locaties in de stad.

Duizenden supporters worden verwacht in het centrum van Rotterdam om de wedstrijd op grote schermen te volgen. Diverse locaties zoals het Stadhuisplein, de Binnenrotte en het Willemsplein zijn stijf uitverkocht. Een aantal wegen in het centrum is afgesloten, waaronder de Coolsingel en het Hofplein. Bij winst zal Feyenoord de schaal in het stadion onder toeziend oog van het legioen de schaal in handen krijgen. Een dag later vindt om 12:00 uur de huldiging plaats op de Coolsingel.

Inmiddels is De Kuip volgestroomd met supporters en zijn beide spelersbussen gearriveerd. Het elftal van Feyenoord is inmiddels aan het warmlopen op het heilige gras van het stadion.

Ook in het centrum van de Maasstad stroomt het vol met fans en supporters om de wedstrijd op grote schermen te kunnen volgen. Met name de Binnenrotte en het Stadhuisplein staan overvol en is het feesten inmiddels begonnen. De eerste fans hebben kennis gemaakt met de Hofpleinfontein waar na het laatste fluitsignaal duizenden mensen op af kwamen en feest vierden.

Om 16:45 uur klinkt de fluit, de wedstrijd is begonnen. De Kuip ontploft! Feyenoord opent de score 15 minuten na aanvang wedstrijd en staat 1-0 voor door een goal van Idrissi. Nog geen 5 minuten later, Giménez schiet hard raak in het net, de doelman heeft het nakijken. Het is 2-0 in de Kuip. Kort na rust schiet Igor Paixão de 3-0 binnen.

De 16e landstitel is een feit, het elftal van Feyenoord wint de wedstrijd na 92 minuten met 3-0 van Go Ahead Eagles.

 

bvjGRQ.jpg

CfuwUo.jpg

QhWZ5A.jpg

IgjQj4.jpg

NzSGHo.jpg

aYJsWd.JPG

uPv2QT.jpg

aX9AVK.jpg

PyD93L.JPG

mFLz9B.JPG

NWa5kE.JPG

PyD93L.JPG

DgFh4x.jpg

hYmKVW.jpg

wGt0Ss.JPG

U3ShNx.JPG

IlEsdl.jpg