Liveblog: Code rood voor storm Eunice (video)

De Zevenkampse Ring is in de richting van Nesselande afgesloten nadat een boom omwaaide en bovenop een geparkeerde auto terecht kwam. De boom verspert de weg. Handhavers zijn ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

qj9Q0j.jpg

cHdGYi.jpg

Aan de Parkkade heeft een omgewaaide boom ter hoogte van het tunnelgebouw van de Maastunnel een reclamezuil en een lichtmast verdrukt, de schade is aanzienlijk.

wh6Lx4.jpg

9CAVir.jpg

Op het Fregat in Brielle zijn meerdere daken van woningen afgewaaid. De bewoners zijn in afwachting van het oordeel van de hulpdiensten elders ondergebracht.

H6UGv0.jpg

Bk7Ymp.jpg

hhgaaR.jpg

Een aantal gasten dat verbleef op Wikkelboats (drijvende huisjes) op de Rijnhaven in Rotterdam is door de brandweer geëvacueerd. De eigenaar besloot hiertoe vanwege het ongure water en de wind.

ndxMDR.jpg

tZdheY.jpg

In de Waalhaven zijn tientallen zeecontainers omgewaaid. Sommige stapels zijn goed vastgebonden, maar andere gestapelde containers zijn door de krachtige wind omgewaaid.

m50p8j.jpg

xpd97D.jpg

Een vrachtwagen is op het viaduct van de A4 naar de A15 gegrepen door de wind en gekanteld. De chauffeur kwam bekneld te zitten en is na 1,5 uur uit het voertuig bevrijd. De verbindingsweg is afgesloten.
Lees meer: https://www.mediatv.nl/chauffeur-1-5-uur-bekneld-in-gekantelde-vrachtwagen-a4-knooppunt-benelux

UCy3hF.jpg

Aan de Insulindestraat in Rotterdam zijn vrijdag twee grote bomen omgevallen. Eèn van de bomen kwam gedeeltelijk op het oude Hofplein terecht. Ook werden twee auto's zwaar beschadigd, één daarvan betrof een Porsche met een cataloguswaarde van ongeveer 130.000 euro. Het KNMI gaf vandaag code rood af.

SI4zwx.jpg

Vkgm99.jpg

DQlOBD.jpg

RIZNiz.jpg


Aan de Vlaggemanstraat in Rotterdam is een grote boom omgewaaid tegen een naastgelegen woning. Naast veel schade aan ramen en dak van de woning is ook de toegangsweg van de naastgelegen telefooncentrale totaal vernield. De brandweer heeft een deel van de boom verwijderd zodat een deur van het naastgelegen pand weer geopend kon worden.

u1wRiP.jpg

ycPly1.jpg

 

 

Aan het Korvet in Brielle is het dak van een hoekwoning losgekomen, de brandweer heeft een afzetting gevormd. Als de storm gaat liggen zal het herstel in werking worden gezet. Op de Floris van de Bergsingel was een grote boom niet opgewassen tegen de storm.

fePrix.jpg

7u7tP8.jpg

Op het Sofie Blank Erf in Capelle aan den IJssel zijn de daken van meerdere woningen gewaaid. De omgeving is afgezet door de hulpdiensten, firma Salvage draagt zorg over de afhandeling van de schade.

jwniD0.jpg

74mOX5.jpg

Op de Kruiskade in Rotterdam is een deel van een bord Welcome Kruiskade naar beneden gevallen. Verkeersregelaars hebben de Kruiskade afgesloten vanaf het Hofplein.

pDna7A.jpg

bvuNS3.jpg

Op de Industrieweg in Maassluis is de dakbedekking van een bedrijfspand losgekomen, de brandweer is ter plaatse om de los gekomen stukken veilig te stellen en verdere schade te voorkomen.

AkXAZd.jpg

Op de Einsteinplaats is een grote boom omgevallen, het doorgaande verkeer is gestremd en moet een andere manier zoeken om de wijk in- en uit te komen.

dnhwfg.jpg


De gemeente heeft spoorbrug De Hef in het centrum van Rotterdam een stuk laten zakken vanwege storm Eunice.

 

gijFKU.jpg

zaBkIG.jpg

Aan de Rozenlaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een groot deel van de dakbedekking van de kerktoren losgewaaid. Vanwege de hoogte kan de brandweer er niet bij met de autoladder. De weg is ter hoogte van de kerk afgesloten en verkeersregelaars regelen het verkeer.

m4vOsk.jpg

pw9HhM.jpg