Overlast door storm Ciara

Het KNMI heeft voor het hele land "code oranje" afgegeven. Inmiddels komen er bij de hulpdiensten al meerdere meldingen binnen van stormschades. De storm is aan het einde van de middag en begin van de avond op haar hoogte punt. De zeer zware windstoten nemen dan af naar zware windstoten en die zullen komende dagen nog aanhouden. Het is voor het eerst dat voor Nederland een storm een naam krijgt. Morgen wordt in het Rijnmondgebied ook hoogwater verwacht.

Via deze blog houden wij u vandaag op de hoogte. Ook zullen wij de grotere items extra belichten met een apart item. Heeft u een nieuwstip voor ons? Whatsapp ons dan op 0617172533 of via een direct message op twitter of facebook!

23:00 Liveblog gesloten.

21:23
Inmiddels valt er veel regen en af en toe nog een harde wind. Het KNMI heeft voor Zuid-Holland tot zeker 22:00 code oranje afgegeven. De harde wind zal de komende dagen aanhouden. Morgen wordt er in het Rijnmondgebied hoog water verwacht. Op de bekende kades wordt hiervoor al gewaarschuwd.

20:00
Op de Oosterparkweg in Ridderkerk liet deze boom het ook af weten door de storm. De brandweer heeft de boom afgetopt zodat het verkeer geen hinder ondervind.

 

QtVFyb.jpeg

EmGk2a.jpeg

19:35

Mozartstraat Ridderkerk : De brandweer heeft hier een raam afgesloten die door de storm uit het kozijn is gewaaid.

 

XWuRfI.jpeg

16:45

Aan de Jadelaan in Rhoon is een deel van de dakrand van een woning los geraakt. De brandweer heeft hier samen met de OVD Bevolkingszorg een inspectie uitgevoerd.

 

h9N1bO.JPG

VxKrRm.JPG

16:15

Het dak van een flatgebouw aan de Jonker Fransstraat laat los, ook het onderdak zou al gedeeltelijk omhoog gewaaid zijn. De hulpdiensten zijn ter plaatse om een plan van aanpak te maken, inmiddels worden meerdere woningen ontruimd en is er opgeschaald naar "GRIP 1". 
Klik hier voor het volledige artikel.

 

8TXTg0.JPG

16:05 

Aan de Paul Whitemansingel is een boom omgevallen tegen een woning en een personenauto. Brandweer is bezig de boom te verwijderen.
Klik hier voor het volledige artikel.

upjyMf.jpeg

16:00 

Plataanweg Rotterdam hier heeft de brandweer losliggende delen aan een dakkapel vast gezet.

2XMNJt.jpeg

nbkiJS.jpeg

 


15:15

De 's Gravendijkwal in Rotterdam is tussen de Rochussenstraat en de Maastunnel afgesloten door rondviegend bouwmateriaal. 

cNubdz.jpeg

Fj1ZgJ.jpeg


14:45

Aan de Ceramstraat in Dordrecht is door de harde wind het dak van een dakkapel los geraakt. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker het dak weer vast gezet.

ulMwBc.jpeg

lkUQe3.jpeg

j4gPNQ.jpeg

 

14:39

Op de Burgemeester van Dijklaan in Capelle aan den IJssel is een boom omgewaaid. De weg is hierdoor volledig afgesloten. De brandweer is ter plaatse om de boom in stukken te zagen.

ZU9qIf.jpeg

rV5Dgt.jpeg

 

 

14:35
 Ook in de haven ondervind men problemen vanwege de storm. De havenkranen staan omhoog en er worden geen schepen geladen of gelost. 

r4o5ov.jpeg

14:11
Tussen een kapotte bovenleiding reiden er geen intercity's tussen Rotterdam en Amsterdam Centraal. De reizigers moeten met een alternatief en zijn zo'n drie kwartier langer onderweg. ProRail denkt tot 17:30 bezig te zijn met het repareren van de bovenleiding.

13:48
Volgens het Algemeen Dagblad is de storm Ciara harder dan verwacht. Op de Noordzee wordt op verschillende plaatsen een windkracht 11 gemeten. Eerder werd er vanuit gegaan dat het zou gaan om een storm met windkracht 10.

13:46 Diegaarde Blijdorp gesloten
Vanwege de storm heeft diergaarde Blijdorp haar deuren gesloten.
SokUch.jpeg

13:08
De storm Ciara trekt met windsnelheden tot 130 kilometer per uur over de Britse Eilanden. En is inmiddels op weg naar Nederland. Bij hulpdiensten in het Rijnmond gebied komen diverse meldingen binnen van stormschades. Ook zijn voetbalwedstrijden afgelast vanwge de wind. Ook zijn enkele veerdiensten naar de Waddeneilanden gestaakt. In de Rotterdamse Haven worden ook maatregelen genomen voor de wind.

12:56: Rekken dreigen van het dak te waaien Jacob van Campenplein Rotterdam
De brandweer werd gealarmeerd voor een stormschade op het Jacob van Campenplein in Rotterdam. Op het dak staan rekken met glas en deze vielen om. De brandweer heeft de rekken vast gezet zodat deze niet verder van het dak kunnen waaien.

AHhZTY.jpeg

GovCTo.jpeg