Lichaam van jongen (17) gevonden

Lichaam van jongen (17) gevonden

Reddingswerkers hebben dinsdag aan het begin van de avond het lichaam gevonden van de 17-jarige jongen die sinds zondag werd vermist aan het strand van Rockanje. Het stoffelijk overschot dreef in zee.

De jongen werd gevonden door reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De verdronken jongen kwam uit Rotterdam en had het syndroom van Down, een verstandelijke handicap. Hij was samen met zijn 13-jarige broertje op een luchtbed afgedreven. Opvarenden van een plezierjacht zagen het luchtbed omslaan, waarna ze de jongste wisten te redden.

Aan de zoektocht van de afgelopen dagen deden behalve de KNRM ook de zeehavenpolitie, een viskotter uit Stellendam, een sonarboot uit Urk en de vrijwillige reddingsbrigade uit Rockanje mee.

De vrijwillige reddingsbrigade uit Rockanje werd zondagavond pas laat gealarmeerd na de verdwijning van de 17-jarige jongen. Pas drie kwartier nadat de jongen samen met zijn broertje op een luchtbed was afgedreven, kwam de melding daar binnen.

Wethouder Klok van Westvoorne heeft contact opgenomen met de hulpdiensten om uit te zoeken hoe het kon dat de vrijwilligers pas zo laat werden gewaarschuwd.