Lichaam Scheurhaven krijgt gezicht

Lichaam Scheurhaven krijgt gezicht

De politie-eenheid Rotterdam heeft de hulp ingeroepen van de Universiteit van Dundee bij het onderzoek naar de dode man in de Scheurhaven. De Universiteit is bekend om het namaken van gezichten van mensen. Zij deden toen der tijd ook het meisje van Nulde een gezicht geven. Het stoffelijk overschot werd op elf april 2014 gevonden door een schipper van een sleepboot.

De man ligt vermoedelijk sinds 2013 in het water. Dit maakt de politie op uit de kleding die de man droeg. De kleding is afkomstig uit de zomercollectie van 2013. De man is door een misdrijf om het leven gekomen. Het lichaam was al in verregaande staat van ontbinding. Eerder tonen van een gezicht was dus niet mogelijk. De Universiteit van Dundee heeft bij dit onderzoek gebruik gemaakt van de nieuwste techniek en heeft de overleden man een gezicht gegeven. De vorm van zijn schedel vertelt de onderzoekers meer over zijn gelaatstrekken. Het enige wat men niet weet is de haardracht van de man.

Het slachtoffer had enkele tatoeages, waaronder de naam "Lenka". De politie weet nog steeds niet wie de man is. Het lichaam van de man hoeft ook niet gedumpt te zijn in de Scheurhaven. Het water van de Scheurhaven staat onder getijden dus kan het lichaam ook met de stroming meegekomen zijn.

Heeft u na het zien van de foto meer informatie neem dan contact op met de politie Rotterdam via 0900-8844 of via M. 0800-7000.