Levensgevaarlijke capriolen van vrachtwagenchauffeur in Beneluxtunnel

Levensgevaarlijke capriolen van vrachtwagenchauffeur in Beneluxtunnel

Een vrachtwagenchauffeur met een te hoge oplegger reed woensdagavond rond 18.50 uur over een lengte van 125 meter alles uit het plafond van de Beneluxtunnel wat er maar in zat. Toen hij het uiteindelijk bemerkte reed hij achteruit de tunnel uit. Twee vrachtwagenchauffeurs met meer verkeersinzicht reden hun ‘collega’ klem en vingen daarmee het gevaar voor andere automobilisten af. De 62-jarige Pool reed de A-buis van de Beneluxtunnel binnen. Zijn combinatie was te hoog waardoor  hij direct alle speakers en lampen uit plafond trok. Die kwamen vervolgens op achterop rijdend verkeer terecht. Na zo’n 125 meter stopte de chauffeur zijn combinatie. De man reed vervolgens achteruit de tunnel uit, het aanstormende nietsvermoedende verkeer voor lief nemend. Twee andere vrachtwagenchauffeurs zagen dit gebeuren en kwamen gezamenlijk tot een perfecte actie: ze stopten de levensgevaarlijke actie van de chauffeur door hem klem te rijden en de komst van hulpdiensten af te wachten.

Agenten namen contact met een officier van justitie. Besloten werd dat de man een direct af te rekenen boete kreeg voor bijzonder gevaarlijk rijgedrag (art 5. Wegenverkeerswet) á 700 euro en 1300 euro voor de hoogteoverschrijding. De vrachtwagencombinatie is in beslag genomen. Bekeken wordt of deze technisch veilig genoeg is om mee naar Polen te rijden of dat reparatie in Nederland noodzakelijk blijkt.

De omvang van de schade aan de tunnelbuis is enorm, maar valt financieel nog niet te duiden. De rekening gaat naar het transportbedrijf. Ook de door vallende apparatuur beschadigde auto’s zijn een verzekeringskwestie.