Lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgt voor stankoverlast in Nederland (video)

Lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgt voor stankoverlast in Nederland (video)

Aan de Edisonstraat in Alblasserdam is een tankwagen geladen met Petrolad opgewarmd. Hierdoor is de tank gaan afblazen en komt er een rubber - of gasachtige geur vrij. De stank is te ruiken tot ver voorbij Utrecht. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar middel hulpverlening met "GRIP 2".

De brandweer is bezig om de tankwagen te koelen. Hiervoor wordt ook de isolatie rond om de tank verwijderd. Ook worden er waterschermen opgezet om te zorgen dat de damp en de stank niet verder verspreid. In een tweede NL-Alert bericht laat de veiligheidsregio weten dat de gezondheidsrisico nihil maar kan de stank wel leiden tot overgeven en misselijkheid. Ook kunnen buitenactiviteiten wel doorgaan. Wel adviseren ze ramen en deuren te sluiten en ventilatie stop te zetten.

Het bedrijf verteld tegen over Alblasserdamsnieuws.nl dat de stof in de tankwagen vrijdagmiddag 30 graden was. De chemische stof moest op 70 graden gehouden worden. Afgelopen nacht is de stof gaan opwarmen tot boven de 100 graden.

Voor de mensen die niet in huis kunnen blijven hebben de hulpdiensten een opvangcentrum geopend. Dit is in cultureel centrum "De Landvast". Voetbalvereniging Alblasserdam heeft de jeugdwedstrijden afgelast.

[tweet account="mediatvnl" id="1094139902172778496"]