Leidse brandweer druk met stormschades

Leidse brandweer druk met stormschades

De Leidse brandweer is zaterdagmiddag druk geweest met veel stormschades. Op diverse locaties in de stad hadden voornamelijk bomen die momenteel voor in het blad zitten het zwaar.

Op de Veluwemeerlaan werd de brandweer ter plaatse gevraagd omdat twee grote takken afgebroken waren en gevaarlijk boven de drukke rijbaan hingen. Met behulp van de autoladder zijn de twee takken naar beneden gehaald en verder in stukken gezaagd.

Aan de Frederik van Edenlaan ging het ook mis met een boom. Hier brak een zware tak af en kwam op het dak van een bestelwagen terecht. De brandweer heeft hier met behulp van een hulpverleningsvoertuig met kraan de boom van het dak gehesen, waarna de eigenaar zijn zwaar beschadigde bus kon verplaatsen.

De Leidse brandweer mocht aan het begin van de avond ook aan de slag met een boom aan de Chopinlaan in Voorschoten. In het park was een grote tak naar beneden gekomen en midden op een bruggetje terecht gekomen. De mannen van de kazerne Leiden Zuid maakten een plan van aanpak en ruimde de boom veilig op.

Kazerne Leiden Noord werd even daarna ingezet in de Sophiastraat in Leiden. Hier was een zinken dakje van een dakkapel los geraakt. Met een autoladder werd het dakje terug gelegd en provisorisch vast gelegd.