Leerling door het lint in lokaal middelbare school Hugo de Grootstraat Schiedam (video)

Een leerling van een middelbare school aan de Hugo de Grootstraat in Schiedam heeft dinsdagmiddag voor flinke consternatie gezorgd toen hij in een lokaal door het lint ging. Meerdere ruiten zijn ingeslagen. Drie personen raakten gewond.

De politie werd ingeschakeld om de leerling tot rust te manen. Ook de brandweer werd ingeschakeld. Meerdere ramen zijn op de derde verdieping van de school uit de kozijnen geslagen. De leerkracht en leerlingen die het lokaal ontvlucht hadden, hebben de 15-jarige jongen in het lokaal opgesloten. Omdat zijn toestand onbekend was, heeft de brandweer een redkussen neergelegd. Dat bleek uiteindelijk niet nodig.

De brandweer heeft metingen verricht omdat er sprake zou zijn van een prikkelende lucht in het lokaal. Die zou ontstaan zijn nadat er ook met flessen met daarin chemische vloeistoffen gegooid was. Drie personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen is aangehouden.

De leerlingen van de school werd opgeroepen in de lokalen te blijven gedurende de inzet van de hulpdiensten. Een handjevol ouders dat zich voor de school verzameld had, werd door een medewerker ingelicht over de gebeurtenis.

a7tPBx.jpg

C6iONM.jpg

dh0wmk.jpg

ZAJJvJ.jpg

wRaJdW.jpg

Zfo3ca.jpg

CgPnHA.jpg

uiL4Iu.jpg

IM7qm3.jpg