Leden reddingsbrigade Maasvlakte Rotterdam zelf gered

Leden reddingsbrigade Maasvlakte Rotterdam zelf gered

Tijdens een oefening van de reddingsbrigade op de Maasvlakte in Rotterdam moesten vijf leden zelf gered worden. Een reddingsboot ging de zee op om tijdens het onstuimige weer te oefenen. Toen hun reddingsboot omsloeg konden de opvarende niet meer terug op de boot komen. Leden van de reddingsbrigade die aan de wal stonden lieten direct een tweede reddingsboot te water. Maar ook zij sloegen om. 

Er werd direct alarm gemaakt door het kustwachtcentrum in Den Helder voor de KNRM Stations Stellendam en kazerne Maxima op de Maasvlakte. Zij gingen er direct op uit met een reddingboot en een reddingwaterscooter. Ook was er inmiddels een ambulance gealarmeerd voor de te water geraakte mensen. 

Ook was inmiddels het kustwachtvliegtuig richting de Tweede Maasvlakte gestuurd en kon al snel de leden van de reddingsbrigade traceren. De reddingboot heeft samen met de reddingwaterscooter de vijf waterredders uit het water gehaald. Hierna hebben zij hen naar het strand gebracht. Ook de twee reddingsboten werden door de KNRM naar de wal gebracht. De vijf leden van de reddingsbrigade zijn door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel gecontroleerd. Zij hoefden niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Op de Tweede Maasvlakte heeft de Gezamenlijke-Brandweer een samenwerking gestart met de KNRM. Deze post is 24 uur bemand en kan dus elk moment uitrukken als er iets voor de kust van de Tweede Maasvlakte gebeurd. Op deze wijze heeft de KNRM een betere dekking langs de Noordzeekust. Omdat het om een havengebied gaat is het voor de KNRM onmogelijk vrijwilligers te werven voor een station. Ook is de reddingsbrigade niet 365 dagen aanwezig op het strand. Nu tijdens het zomer seizoen is de post van de reddingsbrigade bemand. Vanaf dit weekend is dat alleen nog maar op zaterdag en zondag.