Lak aan regels tijdens achtervolging A15 Botlek

Lak aan regels tijdens achtervolging A15 Botlek

Vier Rotterdammers van 16 (2x) en 18 jaar (2x) zijn op 5 oktober rond 02.30 uur op de A15 bij Rotterdam Botlek aangehouden. Een kwartier voor hun aanhouding zagen agenten de bestuurder bij een benzinepomp langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht staan. 

Bij het zien van de politieauto stapte de man snel in en reed met drie passagiers in zijn auto, als een haas er vandoor. De bestuurder negeerde zowat alle denkbare verkeersregels en door zijn rijgedrag moest een aantal wegwerkers opzij springen om niet geraakt te worden.

Achtervolging

Meerdere agenten zetten de achtervolging in die op de A15 tot een eind kwam. Een politieauto tikte de auto van de verdachten aan, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto stopte. De vier inzittenden konden direct aangehouden worden. Mogelijk wilden de vier bij de benzinepomp langs de A16 tanken zonder te betalen, want op de auto voerde verkeerde kentekenplaten.

Aanhouding

Twee agenten liepen door het aantikken van de auto nek- en rugklachten op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De vier verdachten bleven ongedeerd en zitten vast op het politiebureau. De snelweg A15 werd op de plek van de aanhouding enige tijd voor onderzoek voor het verkeer afgesloten.