Laatste gesignaleerde verdachte schietincident Hellevoetsluis meldt zich

Laatste gesignaleerde verdachte schietincident Hellevoetsluis meldt zich

Donderdagavond 5 januari heeft de laatste gesignaleerde verdachte in het onderzoek naar het dodelijke schietincident in Hellevoetsluis zich gemeld aan het politiebureau in Dordrecht. Het gaat om een 24-jarige man uit Hellevoetsluis. De man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf.

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding.

Vier verdachten zitten vast
De politie startte meteen een groot onderzoek. Al snel leek duidelijk wie betrokken waren bij het schietincident. Deze mannen werden internationaal gesignaleerd. Op allerlei manieren probeerde het onderzoeksteam de verdachten te bewegen zich te melden. Vrijdagavond 30 december gaf een 29-jarige Hellevoeter gehoor aan deze oproep en meldde zich aan het politiebureau in Dordrecht. Op 3 januari volgde een tweede die zich meldde bij bureau Zuidplein in Rotterdam. Dat was een 23-jarige man uit Hellevoetsluis. Donderdagavond 5 januari meldde de laatste gesignaleerde verdachte zich aan een politiebureau in Dordrecht. Het gaat om een man van 24 jaar, eveneens afkomstig uit Hellevoetsluis.

Het onderzoeksteam arresteerde op 2 januari een 50-jarige man uit Hellevoetsluis in zijn woning. Alle verdachten zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij moord cq. doodslag. 

Het onderzoek naar de rol van de vier betrokkenen en de toedracht van dit misdrijf wordt voortgezet.