Krantenbezorgster neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam (video)

Krantenbezorgster neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam (video)

De politie heeft vanochtend een zwaar gewonde vrouw aangetroffen op de Pasteursingel in Rotterdam. De vrouw, een krantenbezorgster, werd vanochtend rond 05:00 neergestoken. De hulpdiensten inclusief het Mobiel Medisch Team gingen ter plaatse en startten direct de reanimatie. De vrouw is met hartritme maar in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Buurtbewoners belde naar 112 toen zij hulpgeroep hoorden. De vrouw werd zwaargewond aangetroffen bij haar fiets. De omgeving is afgesloten in verband met onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Update(13-05-2016 10:00 uur)
Het slachtoffer betreft een 51-jarige vrouw uit Schiedam. Ze ligt met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Rechercheurs zijn druk bezig met buurtonderzoek.

Update (13-05-2016 14:15 uur) Poging beroving in nabije omgeving
Uit een van de verklaringen komt naar voren dat er vlak voor het steekincident, in de nabije omgeving, een poging beroving heeft plaatsgevonden. Een man was op weg naar huis en werd aangesproken door een onbekend persoon. De dader pakte hem beet, maar het slachtoffer verweerde zich. Daardoor ging de onbekende er vandoor.

Signalement
De politie vermoedt dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben en dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Er is dan ook een signalement bekend. Het gaat om een man van 1.80 lang. De man zou niet ouder zijn dan 30 jaar en droeg een trainingspak. Bij de poging om de Rotterdammer te beroven, had hij zijn capuchon op.

Getuigenoproep
Naast het buurtonderzoek, zijn er vanochtend diverse sporen veilig gesteld. Eventuele camerabeelden uit de omgeving worden zo snel mogelijk opgehaald. Het rechercheteam zet in ieder geval alles op alles om deze man te vinden en kan alle hulp gebruiken. Het team roept mensen dan ook op zich te melden. Alle informatie is welkom! Contact kan via: 0900-8844. Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan 0800-7000.