Krakers uit op geld in pand Bunschotenweg

Krakers uit op geld in pand Bunschotenweg

Woensdag is de politie in actie gekomen bij een ontruiming van een kraakpand aan de Bunschotenweg op Rotterdam-Heijplaat. Het object werd al eerder in de gaten gehouden door de politie. 11 personen zijn aangehouden, 9 van hen zijn weer vrijgelaten. Het gekraakte pand is van voormalige cementproducent ENCI. 

Er was wel bewaking bij het terrein, maar niet 24 uur. Zo konden de krakers toch het pand betreden. In de week tijd dat het pand bezet is, zijn de krakers flink aan het huishouden gegaan. Alles wat maar geld oplevert is verdwenen. De eigenaar zegt dat het pand compleet gestript is door de tijdelijke bewoners. Ook een kantoor moest het ontgelden, een olieopslag voor de verwarming is vernield. Het pand wordt gesloopt als de vergunningen rond zijn. De inval werd gedaan door inzet van het Team Paraatheid. Voor de benadering van het pand werd een schip van de Zeehavenpolitie ingezet.

Bekeken gaat worden of de krakers ook op andere locaties zich schuldig hebben gemaakt aan ontvreemding en vernielingen. Dat was onlangs het geval in het voormalige 'Mercedes Van Dijk pand' aan de Giessenweg in Rotterdam. Zij gingen na bijna 50 jaar te hebben volbracht, failliet.