Kort opstootje bij demonstratie tegen Zwarte Piet Willemsplein Rotterdam (video)

Kort opstootje bij demonstratie tegen Zwarte Piet Willemsplein Rotterdam (video)

De sinterklaasintocht zaterdag in Rotterdam is rustig verlopen. Wel heeft de politie enkele aanhoudingen verricht. Burgemeester Aboutaleb had toestemming gegeven voor een demonstratie vlakbij de start van de intocht. Zowel pro als anti Zwarte Piet mochten demonstreren in de daarvoor aangewezen vakken. De anti Zwarte Pieten-demonstranten hadden een spandoek opgehangen aan de Erasmusbrug op de plaats waar de Sint voet aan wal zette. 

Een voorstander van Zwarte Piet trok aan het touw om een net opgehangen spandoek naar beneden te halen. Nadat hij ook fysiek contact maakte met een anti Zwarte Piet-demonstrant werd hij aangehouden door de politie. De anti Zwarte Pieten-demonstranten wilden niet gaan demonstreren in het daarvoor bestemde vak. De politie heeft ze op het Willemsplein tegen gehouden zodat ze niet verder bij de intocht konden komen. 

De demonstranten besloten hierop een andere weg te kiezen en probeerden via de andere kant van de Erasmusbrug bij de intocht te komen. Onder aan de Erasmusbrug ontstond er een vechtpartij. Hierbij raakte een anti Zwarte Pieten-demonstrant lichtgewond in het gezicht. De Mobiele Eenheid greep hierop in en zorgde ervoor dat de groep demonstranten niet verder konden lopen. Ook verrichten zij meerdere aanhoudingen. 

Nadat de rust weer was wedergekeerd heeft de politie de demonstranten naar de zuidkant van de Maas begeleid. Hier mochten de demonstranten met klaarstaande bussen naar het Centraal Station.