Kopstuk cocaïne invoer opgepakt in Rotterdam

De politie heeft in een onderzoek een 48-jarige verdachte aangehouden. Het gaat om een onderzoek naar cocaïne invoer in de havens van Rotterdam en Antwerpen. De verdachte zou Roger P. zijn. Dit zou zijn bevestigd tegen over diverse media. 

De verdachte werd in Rotterdam aangehouden. Hij zou leiding hebben gegeven aan het invoeren van grote partijen cocaïne in 2015 en 2016. Hij wordt verdacht van de invoer van 3776 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven en 1015 kilo in Antwerpen.

De politie heeft diverse woningen in Rotterdam en een woning in De Meern doorzocht. In het huis van de verdachte werd veel dure drank gevonden. Volgens de politie was dit cognac en champange van duizenden euro's per fles. Ook vonden de agenten een pgp-telefoon. Dit toestel is makkelijk te beveiligen. 

Op andere adressen waar de politie doorzoekingen deed zijn een auto, smartphones, dure spullen en een vuurwapen in beslag genomen. Er werd in totaal tienduizenden euro's cash gevonden. Zelfs in een champangekoeler werd vijftienduizend euro gevonden. 

In een ander onderzoek naar twee andere partijen werden al verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels ook veroordeeld. In 2018 werd een beveiligde telefoon gevonden en dit gaf reden om een nieuw onderzoek te starten. In dit onderzoek kwam de 48-jarige verdachte in beeld.