Kogelgaten en hulzen in vluchtende auto Louis Pregerkade Rotterdam

Kogelgaten en hulzen in vluchtende auto Louis Pregerkade Rotterdam

Een 34-jarige man uit Rotterdam en een 32-jarige vrouw uit Tilburg die zondagochtend even voor vier uur in Rotterdam vluchtten voor een politiecontrole, lijken betrokken te zijn geweest bij een schietpartij. In de voorruit van de auto zaten een aantal kogelgaten en in de auto troffen agenten hulzen aan. Daarnaast vonden agenten een patroonhouder die de man tijdens hun vlucht in het water had gegooid. Agenten die in de vroege ochtend van zondag 8 mei in IJsselmonde surveilleerden, viel het rijgedrag van het tweetal op. Met hoge snelheid reden ze met hun auto door de straten van het stadsdeel. Toen de agenten ze de auto een stopteken gaven om de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag, leek deze in eerste instantie mee te willen werken. De auto stopte, maar toen de agenten uitstapten om met de automobilist in gesprek te gaan, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtervolging. 

Achtervolging
Verschillende politie-eenheden, waaronder de helikopter, deden aan de achtervolging mee, die onder andere via de Olympiaweg en de Laan op Zuid naar de Louis Pregerkade voerde. Op de Louis Pregerkade stopte de auto, waarna de beide inzittenden hun vlucht te voet vervolgden. Terwijl zij langs het water renden, ontdeden zij zich van een aantal voorwerpen. Na een korte achtervolging te voet konden zowel de man als de vrouw worden aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau. De man kreeg ook nog een proces verbaal voor rijden onder invloed. Omdat hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest, zal hij de hoogst mogelijke straf krijgen. Tot slot namen de agenten een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag.

Kogelgaten, hulzen en een patroonhouder
Toen de agenten de auto onderzochten, troffen zij in de voorruit een aantal kogelgaten aan. In de auto vonden zij ook nog een aantal hulzen. Omdat het aannemelijk was dat de auto niet alleen beschoten was, maar dat er ook vanuit de auto geschoten was, stelden de agenten een onderzoek in naar de voorwerpen die de vluchtende verdachten in het water hadden gegooid. Hierbij vonden agenten een patroonhouder. Het onderzoek wordt voortgezet.