KNRM verhelpt probleem visbootje

KNRM verhelpt probleem visbootje

Zaterdag werd reddingstation Hoek van Holland werd om 13.12 uur gealarmeerd door het kustwachtcentrum. Op de Noordzee, voor de Hoekse kust had een sportvisboot digitaal alarm gegeven via VHF 70, DSC. Dit alarmsignaal bleef aanstaan en stoorde zo de noodfrequentie op VHF 70.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui voer om 13.20 uur de Berghaven uit, richting het noodlijdende vaartuig. Om 14.20 uur waren de redders bij het scheepje aangekomen. De visser hadden het gepresteerd om in de duo prop van de aandrijving hun ankertouw en ketting te wikkelen. Twee opstappers van de Jeanine Parqui gingen voor deze mensen te water met gereedschap en hadden de klus binnen 10 minuten geklaard. Na een korte proefvaart voldeed alles buitengewoon goed.

Na deze klus moest ook nog het noodsignaal tot zwijgen worden gebracht. De vrij nieuwe boot werd al snel van wat dekplaten ontdaan om de VHF marifoon te laten zwijgen. Na 20 minuten alles te hebben nagelopen en gecontroleerd is de stroom er maar afgehaald en heeft de eigenaar het advies gekregen deze door een vakman te laten repareren. De bemanning van de visboot waren geholpen en de reddingboot Jeanine Parqui zette koers richting Berghaven, waar ze om 15.30 uur vastlag aan het stijger.