KNRM Stations Ouddorp en de Maasvlakte zochten mee naar vermiste sportvisserschip

KNRM Stations Ouddorp en de Maasvlakte zochten mee naar vermiste sportvisserschip

KNRM Stations Ouddorp en Neeltje Jans zijn afgelopen nacht gealarmeerd voor een vermissing van drie sportvissers. Zij waren zaterdagochtend gaan vissen op zee maar kwamen niet meer terug bij de bed and breakfast waar ze een kamer hadden gehuurd. Familieleden kregen geen contact met hen en sloegen alarm bij de Kustwacht.  Middennacht werd er een grote zoekactie opgezet. Er is vannacht tot 02:30 gezocht, maar er werd niemand gevonden. Ook hebben de hulpdiensten gebruik gemaakt van mogelijkheid om hun telefoons uit te pijlen, dit is niet gelukt.

Met daglicht is het kustwachtvliegtuig opgestegen en is men weer gestart met zoeken. Meerdere KNRM stations, onder andere die van Ouddorp en de Maasvlakte, werden weer gealarmeerd om te gaan zoeken.

Uiteindelijk werd in de Oosterschelde een wrak gevonden van het gezochte sportvissersschip. Het schip ligt op zijn kop in het water. Volgens de NOS is zondagmiddag een lichaam gevonden in de Mattenhaven aan de oostkant van het werkeiland Neeltje Jans. De autoriteiten kunnen nog niet zeggen of het lichaam van één van de vermiste vissers is. Wat er precies is gebeurd kan ook nog niet gezegd worden. De hulpdiensten zetten hun zoekactie voort. 

De Nederlandse Kustwacht laat via twitter weten dat inmiddels twee van de drie vissers zijn gevonden en overleden zijn. De KNRM blijft met twee reddingboten ter plaatse bij het vijf meter lange visserschip dat op zijn kop ligt.