KNRM redt vissers van blokkendam

KNRM redt vissers van blokkendam

Zondag 25 november zijn de KNRM reddingstations Hoek van Holland en Stellendam om 14.25 uur gealarmeerd door het kustwachtcentrum Den Helder dat er 2 vissers vastzaten op een blokkendam bij de Maasvlakte.

De heren waren waarschijnlijk in de middag over de blokken geklauterd voor een unieke visstek, maar vergeten dat het hoog water moest worden met extra verhoging door de Noordwesten wind. Hierdoor raakte zij in deze benarde positie Ook andere hulpdiensten waren voor deze vissers in touw zoals politie, brandweer en de RPA, echter konden deze diensten niet direct de vissers helpen. Er stond ter plaatse een behoorlijke zeegang met golven van 3 tot 4 meter door de harde aanhoudende Noordwesten wind.

De KNRM reddingboot Jaenine Parqui heeft tijdens het uitvaren al in samenwerking met de kustwacht verzocht om een helikopter, daar het een risicovolle redding kon worden. De Hoekse redders waren als eerste schip ter plaatse en besloten op de Prinses Margriet uit Stellendam te wachten die een rubberboot mee namen voor deze redding, deze was drie minuten later ter plaatse.

Even later is het de Prinses Margriet gelukt om in de heftige zee de rubberboot te lanceren en met deze naar de blokkendam te varen. De vissers sprongen rap aan boord van de rubberboot met redders waarna deze in een grote boog retour Prinses Margriet kwam. Afzetten aan wal was een te groot risico door de hoge doorstaande brekers. Aan boord van de Prinses Margriet bleken de vissers in goede conditie en werden meegenomen naar Stellendam. De reddingboten meerden om 16.00 uur weer aan in de thuishavens.