KNRM haalt stuurloos zeiljacht van zee

KNRM haalt stuurloos zeiljacht van zee

Dinsdag 30 juni 2008 werden de Hoekse redders om 11.30 uur gealarmeerd. Op verzoek van het kustwachtcentrum Den Helder uitgevaren om een zeiljacht nabij ankergebied 4 te helpen. Het zeiljacht had rommel in de schroef en roer en kon slecht manoeuvreren.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui was om 12.30 uur bij het jacht, heeft deze op sleep genomen naar Hoek van Holland, waar de 2 opvarenden om 15.00 uur behouden aanmeerden.

Dinsdag ochtend 30 juni 2008 was het zeiljacht “Our Serenity” voor de Maasvlakte in licht problemen gekomen. Het zeiljacht met 2 opvarenden aan boord was in het rustige weer aan het zeilen met de motor rustig draaiend. Op een gegeven moment kwam er een tros met rommel in de schroef en tussen het roer, waardoor het zeiljacht slecht te handelen was. Op dat moment dreef het zeiljacht nabij ankergebied 4 en dreigde tussen de geankerde zeeschepen te verdagen.

De stuurman van het zeiljacht nam geen enkel risico en besloot door de matige wind, de sterke stroom en zijn beperkte manoeuvreerbaarheid hulp in te roepen. Via Den Helder Rescue kwam de oproep binnen bij de vrijwillige bemanning van KNRM reddingstation Hoek van Holland. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui voer om 11.40 de Berghaven uit en was om 12.30 langszij het zeiljacht in de positie 51°-56 Noord en 003°-39 Oost. Door het rustige weer kon de sleeptros rustig worden belegd voordat aan de terugreis werd begonnen. Rond 15.00 uur waren beiden schepen aangemeerd in de Berghaven en kon de jachtschipper zijn jacht nakijken en repareren.