Kleuter overlijdt bij brand

Kleuter overlijdt bij brand

Bij een brand in Schiedam is zaterdagavond een 4-jarig jongetje om het leven gekomen. De korte maar felle uitslaande brand vond plaats in de Puttershoeksestraat in de wijk De Gorzen. Er vielen zeven gewonden, waarvan één ernstig. Onder de gewonden bevonden zich een 3-jarig meisje en haar moeder, beide met 2e graads brandwonden, twee brandweerlieden en enkele buurtbewoners.

Bij de brand hebben buurtbewoners tevergeefs de kinderen proberen te redden, door ruiten in te slaan. Op het moment van de brand was de vader niet thuis. Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder zes ambulances en het traumateam voor direct medische hulp. Het jongetje werd direct in de ambulance gereanimeerd op weg naar het Sophia Kinderziekenhuis. Daar is het na korte tijd overleden. De moeder en haar dochtertje zijn overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog niets zeggen.

De brand en het overlijden van de kleuter brachten een schok teweeg in de volksbuurt. Het getroffen gezin woonde tot voor kort in Delft en was nog maar net in de Puttershoeksestraat komen wonen.

Quinten wordt maandag 5 mei in Delft begraven. Dat staat in een brief van burgemeester Wilma Verver van Schiedam, die zondagmiddag is verspreid onder de wijkbewoners. De gemeente Schiedam en Delft werken samen bij het geven van nazorg aan het gezin. Voor de omstanders en die hulp hebben geboden tijdens de brand, komt er maandagavond een bijeenkomst. De Willibrordusschool waar Quinten op school zat in de Portugaalsestraat, en de gemeente Schiedam stellen allebei een condoleanceregister in, zowel op papier als op internet.