Incidenten tijdens oud en nieuw 2022-2023

MediaTV blijft u op de hoogte brengen over kleine en grote incidenten op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht 2023.

 

Op de Scheepvaartweg in de Schiedamse wijk de Woudhoek heeft de politie zaterdagmiddag in moeten grijpen vanwege overlastgevende jeugd op straat, zij werden daarbij bijgestaan door de mobiele eenheid.

De mobiele eenheid hield de groep bijeen en schreef het wijkverbod uit. Uit ervaring van voorgaande jaren is deze plek een hotspot voor de politie. Vandaag werd er zeer zwaar illegaal vuurwerk afgestoken en kerstbomen in brand gestoken. Schiedam is een van de gemeenten waar een vuurwerkverbod geldt. Er wordt streng op toegezien door de politie en de dienst Handhaving.

De jongeren die staande zijn gehouden in de wijk hebben een wijkverbod opgelegd gekregen voor 72 uur.

YzgVoR.jpg

7vS1Od.jpg

j9lxL6.jpg

 

In de Kortlandstraat in Schiedam werd oudjaarsavond de brandweer verzocht voor een buitenbrand. Op straat lag wat rommel in brand, de brandweer bluste het vuurtje en kon daarna weer met vervolg.

RJdGYf.jpg

uqSFf6.jpg

 

In Vlaardingen aan de 2e van Leyden Gaelstraat heeft een deelscooter in brand gestaan. De brandweer van Vlaardingen wist het vuurtje snel te blussen. 

cCKLyh.jpg

 

Aan het Moerveld in Rotterdam is een auto uitgebrand. Voorafgaand aan de brand was een explosie te horen. De brandweer bluste het voertuig wat total-loss raakte.

ePzr5e.jpg

GigcUC.jpg

 

Aan de Strickledeweg in Schiedam is vanavond een geparkeerde auto uitgebrand. Er was ook hier een flinke explosie te horen. De brandweer heeft de brand geblust en overgedragen aan de politie voor onderzoek.

9cA56M.jpg

6TAdpX.jpg

xHzurB.jpg

0qSCqC.jpg

 

Net als in veel gemeenten in het land heeft Schiedam ook besloten het vuurwerk op het Stadserf af te blazen vanwege de harde wind. U mag weer huiswaarts keren.

Kx4WEv.jpg

 

Op Gijsinglaan in Rotterdam een auto volledig uitgebrand. De brandweer heeft met een straal hoge druk het vuur geblust. Van de auto is weinig meer over.

kmzsrI.jpg

28Fuca.jpg

 

In de Westwijk van Vlaardingen is rond middernacht veel politie zichtbaar op straat geweest. Voorgaande jaren was het rond de Dirk de Derdelaan onrustig. Dit jaar was de politie erop voorbereid en bleef het redelijk rustig. 

tbaXZq.jpg

JtPRNX.jpg

GnChRG.jpg

 

Ondanks het vuurwerkverbod in onder andere Rotterdam en Schiedam, is er toch veel vuurwerk afgestoken. Bij de Erasmusbrug in Rotterdam, waar door de wind de vuurwerkshow niet doorging, staken mensen toch vuurwerk af. In Vlaardingen, waar wel vuurwerk afgestoken mocht worden, was het rond klokslag 12 uur enorm druk met vuurwerk in de lucht. 

hWgkhC.jpg

dTqs9C.jpg

9kcB3s.jpg

JT7foo.jpg

LMfVLE.jpg

 

Op de Energieweg in Vlaardingen ging een geparkeerde auto in vlammen op. De brandweer die snel ter plaatse was heeft met twee stralen hoge druk het vuur geblust. De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken. De politie doet er onderzoek naar.

YUFDL7.jpg

5fKh6B.jpg

nm2iwE.jpg

 

De Schiedamse brandweer is de hele nacht druk bezig geweest met het blussen van buitenbrandjes en containerbrandjes. Waar onder op de Populierenlaan, Boylestraat en de Swammerdamsingel in Schiedam moest de brandweer in actie komen. 

YhYSlf.jpg

0FrqC1.jpg

IWAPrw.jpg

 

Iets voor 05:00 kreeg de brandweer opnieuw een oproep van een voertuigbrand. Aan de Toon Verheystraat in Schiedam stond een auto volledig in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

gA1Hjx.jpg

ArUOGi.jpg

vvrLkR.jpg

PU8DIS.jpg

 

Tijdens de jaarwisseling ging het op meerdere plekken in de regio fout. In de afgelopen paar uur kwamen er meerdere meldingen van aanrijdingen binnen. Op de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam botste een taxi tegen een lantaarnpaal en boom aan. Op de 's-Gravelandseweg ook in Schiedam botste een auto tegen een boom aan en op de Vlaardingweg in Rotterdam dook een auto de bosjes in. De bestuurder is hierbij aangehouden. 

2M1BoD.jpg

rElFLG.jpg

irIbgN.jpg

wyCEhN.jpg

OmPOit.jpg