Kinderdagverblijf ontruimd vanwege gaslek Eduard van Beinumlaan Schiedam

Woensdagmiddag is kinderdagverblijf KomKids Bellefleur aan de Eduard van Beinumlaan in Schiedam ontruimd vanwege een gaslek.

Rond 15:00 uur werd door personeel een sterke gaslucht geroken. Direct werd er actie ondernomen en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Het personeel is overgegaan tot ontruimen van het kinderdagverblijf. Het ontruimen is soepel volgens protocol verlopen, waarbij 15 a 20 kinderen lopend zijn overgebracht naar een andere locatie verderop in de wijk.

De brandweer heeft metingen verricht en geconstateerd dat er daadwerkelijk een gaslek voor de meter was. Na het afzuigen van het gas heeft Stedin het gas afgesloten, de leiding buiten het pand opgegraven en het lekke deel van de leiding er tussenuit gehaald. Toen al het overige gas uit het pand was en de metingen van de brandweer in orde waren werd het pand weer vrijgegeven. Vermoedelijk is het gaslek ontstaan door het verzakken van de leiding.

De kinderen hebben de rest van de dag doorgebracht op de andere locatie. De ouders zijn ingelicht dat de kinderen bij die locatie worden opgehaald. Later in de week zal de gasleiding gerepareerd worden. Vanwege het warme weer kan het kinderdagverblijf tot die tijd open zonder gas.

TBdQop.jpg

Jk1aiF.jpg

vxwnSS.jpg

rJpMIe.jpg