Kat Salmy na 5 dagen bevrijd uit luifel woontoren Montevideo

Kat Salmy na 5 dagen bevrijd uit luifel woontoren Montevideo

De kat Salmy is eindelijk verlost van zijn benauwde avonturen. De kat Salmy zat dagenlang vast in de luifel van de Montevideo woontoren op de Wilhelminapier in Rotterdam. De 7-jarige kat viel afgelopen woensdag van de derde verdieping naar beneden. De eigenaresse belde de brandweer om te helpen de kat van de luifel af te halen. Toen de brandweerlieden  eenmaal bij de kat kwamen om hem van de luifel af te halen, schoot de kat een pijp in dat in de holle overkapping zat. Sindsdien zat de kat in de pijp. De brandweer kwam meerdere malen langs maar kan niets uitrichten.

Via een lichtspotje in het plafond lukte het de eigenaresse om de kat eten te geven. Een Twitteraar merkte het bericht op en Twitterde een hulpvraag naar de dierenpolitie Rotterdam. Nathalie Lieder van de dierenpolitie seinde op haar beurt weer Stichting Zwerfkatten Rijnmond in. Stichting Zwerfkat Rijnmond plaatste een vangkooi bij de pijp. Om de kooi te plaatsen moest de brandweer een klein stukje luifel weghalen.

Zondag lukte het om kat Salmy te vangen na vele pogingen met ondersteuning van de brandweer en SZK Rijnmond. Eigenaar Björn van der Poel wist het beestje te vangen waarna het voor onderzoek naar een dierenarts is gebracht. De kat mankeerde niets maar kreeg toch een infuus toegediend. 

Foto in de header is niet de kat waar het om gaat.