Kat bevrijd uit schoorsteen

Kat bevrijd uit schoorsteen

Aan de Guido Gezellestraat heeft de brandweer haar handen vol gehad aan het bevrijden van een kat. Een buurtbewoonster zag zaterdagavond in een lege woning een kat in de vensterbank zitten.

Omdat de vorige eigenaressen veel katten verzorgde, werd al snel gedacht dat deze kat achtergebleven was. De verontruste buurbewoonster belde de meldkamer van de dierenambulance maar die konden niet ingrijpen omdat de woning afgesloten was. De politie die ook ter plaatse kwam, betrad de woning maar voordat ze de kat konden vertellen dat hij naar buiten mocht vloog de kat met grote sprongen een gat in van de gezamenlijke schoorsteen.

De brandweer die ter plaatse werd geroepen had zijn handen vol aan dit klusje. Na diverse pogingen te hebben geprobeerd om het beestje naar buiten te lokken, wilde niet echt lukken. Doormiddel van een ronde bezem, die meestal gebruikt word om een schoorsteen te vegen werd het beestje naar beneden gedreven zodat hij uiteindelijk in de handen van de brandweer en dierenambulancepersoneel kwam. De kat is meegenomen door het ambulancepersoneel en zal worden onderzocht. De hele actie heeft zo’n anderhalf uur geduurd.