Kapseizen in 3 nieuwe overlevingspakken

Kapseizen in 3 nieuwe overlevingspakken

Zaterdag 17 mei kreeg station Hoek van Holland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij 3 nieuwe overlevingspakken geschonken. Deze gift is afkomstig van wijlen Dhr. W.J. Oudshoorn die leefde van 25 januari 1912 tot 06 maart 2008. Bij zijn leven was Oudshoorn binnenvaartschipper, evenals zijn familie, die vandaag namens hun oom de pakken kwamen aanbieden.

Schipper Jan van der Sar nam namens de KNRM aangenaam verrast de pakken in ontvangst van de familie.

 

Zaterdag 17 mei was de KNRM Hoek van Holland ook aanwezig bij de kantelproeven van de nieuwe reddingboot Arie Visser in Scheveningen . Bij elke reddingboot die van de werf komt wordt gekeken of deze zelfrichtend is. Om ook de bemanning voor te bereiden op een eventuele kapseis werd er in Scheveningen 4 keer gekanteld met 12 redders in het schip. De nieuwe reddingboot van Scheveningen is gelijk aan de Jeanine Parqui van Hoek van Holland.

Van reddingstation Hoek van Holland zijn 4 opstappers meegekanteld die deze ervaring nog niet hadden ervaren. Uiteraard een mooie en nuttige training. De redders werden uiteraard ondersteund door de overige bemanning van de Jeanine Parqui.