Kans op sluiting Maeslantkering vanwege verwachte hoogwater in Rotterdam

Kans op sluiting Maeslantkering vanwege verwachte hoogwater in Rotterdam

De eerste storm van het jaar komt richting Nederland. Vannacht en morgen worden er windstoten verwacht van 90 tot 110 kilometer per uur. Ook kan er veel regen, hagel en onweer voorkomen. Het stormachtige weer in combinatie met springtij zorgen voor extra hoogwater.

In Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunnen door het hoge water kades onder lopen. Er zijn al kades afgezet. Omdat de Maeslantkering in zeven jaar nog niet gesloten is tijdens een storm is de waterstand waar op deze sluit van 3meter boven NAP naar 2,60 boven NAP gezet. Er is dus kans dat de Maeslantkering morgen sluit. 

De Algerakering in de Hollandsche IJssel sluit morgen ochtend om half twaalf.

De gemeente Rotterdam heeft nog geen zandzakken uitgedeeld. Morgenochtend wordt er weer gekeken naar de waterstand en dan zullen er eventueel meer maatregelen genomen worden.

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport heeft vooralsnog geen vluchten geschrapt. De windrichting is voor de start en landingsbaan gunstig. Het kan voorkomen dat er als nog vluchten geschrapt worden. Op Schiphol zijn er al ruim honderd vluchten geschrapt. Of de vluchten uitwijken naar onder andere Rotterdam is niet bekend.